O nas
aktualności
(2017-05-26)
HOTEL DLA ROŚLIN

Wracamy:)
Już od 1 czerwca reaktywujemy, po zimowej przerwie, wakacyjną pomoc w przechowywaniu roślin pokojowych! Czynne do 30 września

Twój kwiat odpoczywa u nas, Ty odpoczywasz gdzie chcesz. Jeżeli wyjeżdżasz i nie masz komu powierzyć swoich kwiatów pomożemy Ci i zaopiekujemy się nimi.Regulamin znajdziecie pod spodem, w razie pytań dzwońcie do Hotelu, czyli Vine Bridge!

Zapraszamy!

Regulamin Hotelu dla roślin określa warunki korzystania z usług,w tym przyjęcia, pobytu i opuszczenia hotelu przez roślinę.


1)Hotel dla roślin zobowiązyje się otoczyć każdą roślinę najlepszą możliwą opieką.

2)Przed pozostawieniem rośliny w hotelu właściciel ma obowiązek udzielić pracownikowi hotelu wszelkich niezbędnych informacji dotyczących każdej pozostawionej rośliny.

3)Właściciel zobowiązuje się udzielić obsłudze hotelu prawdziwych informacji o roślinie, którą przekazuje pod naszą opiekę.

4) Opłata za pobyt i usługę pobierana jest  z góry.

5)Hotel dla roślin ma prawo odmówić przyjęcia rośliny zagrażającej innym rośliną, a w szczególności odmówic przyjęcia osobników:

a)chorych

b)w słabej kondycji

6)Hotel ma prawo odmówić przyjęcia rośliny z powodu braku miejsca lub bez podania przyczyny.

7)Jeśli chora roślina zostanie przyjęta pod opiekę, właściciel zgadza się, by w pierwszej kolejności przeszło zabieg/ leczenie.

8)Za przedłużenie pobytu rośliny w hotelu pobiera się standardowe opłaty, określone w cenniku.9)W przypadku gdy właściciel osobiście bądź przez wyznaczoną osobę nie odbierze rośliny w wyznazonym terminie i:

a)będzie zalegał z opłatą za pobyt rośliny

b)nie skontaktuje się w terminie 7 dni od upływu zakontraktowania terminu pobytu w celu wyjaśnienia sytuacji

c)lub poda fałszywe bądź nieaktualne dane uniemożliwiające kontakt ze sobą w celu wyjaśnieniasytuacji,

to wystąpienie którejkolwiek z tych sytuacjirównoznaczne jest z porzuceniem rośliny i brakiem możliwości roszczenia sobie do niej praw.

10)Włąściciel ma prawo odebrać swoją roślinę przed upływem terminu zaklończenia pobytu po uprzedzenim kontakcie z hotelem co najmniej 2h wcześniej, jednak tylko w godzinach otwarcia hotelu

11)W przypadku skrócenia pobytu wniesiona opłata nie podlega zwrotowi.

12)Właściciel zgadza się na bezpłatne umieszczanie zdjęć lub filmów z udziałem jego roślin w materiałach ilustrujących działalność Hotelu dla roślin.

13)Właściciel wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; (tekst jednolity: Dz.U. z 2015r., poz. 2135).
(2017-05-25)
RUSZTowanie
Już 16 czerwca wracamy z kolejną odsłona RUSZTowania. Gdzie serwowane będą dania z grilla a może nie tylko...Będzie też coś nowego TARG KISZENIOWY. więcej informacji soon:)
(2017-05-25)
OBJADŁY

Informacja, na którą wielu z Was nie mogło się już doczekać. Objadły wracają na stół 3 i 4 czerwca. Przybywajcie:)

Zapraszamy

(2017-05-10)
Festiwal Smaków Utraconych

W drugiej połowie września br. organizujemy pierwszą edycję Festiwalu Smaków Utraconych, restauracyjnej akcji, popularyzującej polską kuchnię, regionalne produkty służące do jej przygotowania i tradycyjne, a przede wszystkim zapomniane przepisy, jako integralną część kultury polskiej


Głównym celem Festiwalu Smaków Utraconych jest promowanie polskiego dziedzictwa kulinarnego, zachowania domowych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie, wzbogacenie Państwa oferty o unikatowe, nieznane powszechnie polskie dania, a w końcu zwiększenie liczby gości w restauracjach !


Festiwal Smaków Utraconych ma prostą formułę i przejrzyste zasady, niewymagające angażowania z Państwa strony dodatkowych środków finansowych. Odbywać się będzie w wyznaczonym czasie w restauracji zgłoszonego uczestnika, czyli w Państwa restauracji:)


Warunkiem uczestnictwa w Festiwalu jest:

- wprowadzenie w promocyjnej cenie, na czas trwania Festiwalu Smaków Utraconych, do menu Państwa restauracji, co najmniej jednego zapomnianego / domowe przepisy, kuchnia regionalna/ oryginalnego dania kuchni polskiej i oznaczenie go logotypem Festiwalu

- wypełnienie i nadesłanie karty uczestnictwa w Festiwal

- udostępnianie informacji nt. Festiwalu i Państwa uczestnictwa w mediach społecznościowych i innych nośnikach informacji

Festiwal zainteresował wiele podmiotów, aktualnie kompletujemy listę patronów wydarzenia.

Regulamin i Karta zgłoszeń dostępna jest na profilu FB Kuchni Odnalezionej i Festiwalu Smaków Utraconych: 

https://www.facebook.com/Festiwal-Smak%C3%B3w-Utraconych-244203952619071/?ref=bookmarks

(2017-04-06)
6-7 kwietnia restauracja zamknięta.
(2017-03-31)
Stek Menu w Vine Bridge
SteakMenu_1
(2017-02-10)
Walentynki - MENU

Namaluj, że mnie kochasz... To unikatowa i zaskakująca Walentynkowa propozycja deseru interaktywnego w restauracji Vine Bridge. Goście, podczas walentynkowej kolacji, mogą na specjalnie przygotowanych w tym celu blatach, przygotować deser dla ukochanej osoby!

Danie plus deser w cenie 150 zł od pary.

Danie główne do wyboru:

Sandacz podany na pęczaku z warzywami, musem z zielonego groszku, paloną na maśle pietruszką i rzodkiewką

lub

Pierś z kaczki sous-vide na czarnej soczewicy, z  musem z pieczonego buraka, karmelizowanym jabłkiem w tymianku i  listkami brukselki

Deser interaktywny, 2 lampki wina.

Zapraszamy!

(2017-02-04)
Zmiany w menu

Już od środy zmiany w menu, nowe niższe ceny.

No i oczywiście deser interaktywny.

Zaglądajcie koniecznie!

(2016-12-22)
Dzień Wegetarian 11 stycznia!
Warzywa_1
(2016-12-22)
Przerwa Świąteczna!
Cała ekipa restauracji Vine Bridge życzy Wszystkim zdrowych spokojnych Świąt i Szczęśliwego roku!!! Zapraszamy na Śródkę od 04.01.2017!
(2016-12-07)
Vouchery do restauracji
(2016-12-07)
W dniach 10.12 oraz 15.12.2016 restauracja zarezerwowana
(2016-11-26)
Przerwa świąteczna
Witamy. W związku z nadchodzącymi świętami bożonarodzeniowymi w dniach 23.12.2016 do 03.01.2017 lokal będzie nieczynny. Pozdrawiamy.
(2016-11-21)
Piątek 25.11 restauracja nieczynna
(2016-11-18)
OBJADŁY powrócą w 2017 roku!
(2016-10-25)
Dzień Ślimaka 27-28.10.2016

MENU

DZIEŃ ŚLIMAKA

27-28.10.2016



Zupa tajska z imbirem i ślimakami

Thai soup with ginger and snails

16 pln


Ślimaki z bagietką i masłem ziołowym

Snails with baguette and herb butter

28 pln


Czarny makaron ze ślimakami i suszonymi pomidorami

Black pasta with snails and dried tomatoes

32 pln


Ślimaki w panko na aioli grzybowym,

żółtko sous-vide

Panko snails on mushroom aioli,

sous vide egg yolk

32 pln


Ślimaki w śmietanowym sosie i białym winie, bagietka

Snails in a creamy sauce and white wine, baguette

35 pln


Do dań polecamy polskie wina z winnic Dolnego Śląska

We recommend polish wines to our dishes

(2016-10-21)
OBJADŁY 22-23.10.2016

Zupa dyniowa z kiełbasianym pudrem

Ziemniaki faszerowane łososiem na sosie pomarańczowym

Gołąbki, sos z wędzonych żeberek, purree ziemniaczane

Pierogi z mięsem szarpanym

Okopowe pieczone z kaszą z grzybami

Bambrzok

(2016-10-05)
OBJADŁY 8-9.10.2016

zupa szpinakowa z rybą

pomarańczowe szagówki z sosem waniliowym 

tagliatelle z cukini z czosnkiem i pomiodorami 

wędzone gołąbki na sosie z pieczonej papryki, purre z korzenia pietruszki 

peklówka, sos mirabelkowochrzanowy, kapusta z miso 

bambrzok z fermentowanym żytem

29 zł- Jesz ile chcesz!

Zapraszamy! 

(2016-09-29)
OBJADŁY 1-2 PAŹDZIERNIK

Krem z pieczonej kaczki

Kura w sosie koperkowo-pomarańczowym na  ryżu z palonym kalafiorem

Kotlety mielone z serem, puree ziemniaczane  i zasmazana kapusta z antonówkami

Leczo wege

Naleśniki otrębowe z goja, kiwi i syropem czekoladowym,

Bambrzok

(2016-09-21)
OBJADŁY 24-25 WRZEŚNIA

Zupa z kiszonek z wędzonym jajkiem


Stir fry z wolno pieczonej golonki z warzywami, buraczany pęczak

Biały kurczak, smażona kapusta z pomidorami i koperkiem, opiekane ziemniaki

Pierogi pszeniczne z owocami i czekoladą

Kopytka z babką płesznik w pomidorowym sosie

Kisiel z marchwi

(2016-09-05)
We wrześniu restauracja czynna od środy do niedzieli
(2016-09-05)
Objadły 17-18 września

rumpuć

makaron domowy  z papryką i salami

peklówka na podprawianej miodem i kminkiem kapuście kiszonej, pieczone z rozmarynem i jałowcem ziemniaki

gołąbki z łososiem z wędzoną papryką, sos pomarańczowy z chrzanem, kluski półfrancuskie

prażona kasza gryczana z buraczanym pesto i mietą

bambrzok

(2016-09-08)
Objadły 10 - 11 września

rosół z pieczonej kaczki z grzybami

leniwe makrelowe na szpinaku z goją i sosem serowym

szarpana wieprzowina na maślanym puree ziemniaczanym i palonym kalafiorem

potrawka z okopowych z marynowaną i pieczoną papryką i ziołowo-pomarańczowym sosem

pierogi śliwkowe z pieca z cynamonem i czarną czekoladą

bambrzok

(2016-09-01)
01-02 oraz 05-06 września restauracja nieczynna
(2016-08-24)
Objadły 27-28 sierpnia
Zupa rybna z salami
Kopytka jęczmienne z serowym sosem i pulpetami z cielęciny i wędzonego grenadiera
Kurczak w pomidorach z kaszą gryczaną  i cymesem
Burrito z czarną czekoladą
Fasolka szparagowa z podgrzybkami
Bambrzok z miodkiem z maślanki
(2016-08-24)
Romantyczna kolacja na moście 26.08.16r

Chcesz przeżyć coś niezwykłego? Tylko u nas kolacja o zachodzie słońca w plenerze!
Zasmakuj ciekawych dań w niesamowitej atmosferze.
Już 26 sierpnia o godzinie 19:00, na Śródce.

Uwaga!!! Liczba miejsc ograniczona
Zarezerwuj stolik już dziś :)

MENU 120zł/para bez napoi

przystawka

wołowina / grzyby /żółtko 62 /bekon /kasza jęczmienna

danie główne

sieja / raki /koper włoski /por /ryż / rzodkiewka

deser

mango /malina / porzeczka / orzechkolacja_na_moscie_26.08_plakat

 

(2016-08-18)
RĘCZNE GNIOTY MONI
(2016-08-17)
OBJADŁY 20-21 SIERPNIA
(2016-08-13)
15.08-16.08 Restauracja Vine Bridge nieczynna
(2016-08-10)
OBJADŁY 13-14 SIERPNIA

OBJADŁy 13 i 14 sierpnia

Vine Bridge® new polish cuisine
Jesz ile chcesz za 29 pln
Pod warunkiem,że nie zostawiasz na talerzu
i nie wyrzucasz, w przeciwnym wypadku płacisz podwójnie!

Co roku w Polsce marnujemy 9mln ton żywności,
 z tego 30% nadaje się do zjedzenia,
a co 7. Polak jest niedożywiony.
Nie zgadzamy się na to!
Ograniczajmy straty i chrońmy środowisko!


Zupa z kiszonych spadów i suszonej szynki, sałaciaków i żyta

Buraczana potrawka na kaszy gryczanej z kokosem i avocado

Kurczak zapiekany ze smażonym serem, pomidorkami cherry i ziemniakami z winegretem

Ziemniaki faszerowane łososiem i sumakiem, sos ze skórek pomarańczowych z chrzanem,  wędzona kapusta pekińska z nori

Brzoskwiniowy bambrzok

Pierogi z czarną czekolada i śliwkami

 A dla dzieci specjalny zestaw, tylko 12pln!


(2016-08-02)
OBJADŁY 7-8 SIERPNIA

Vine Bridge® new polish cuisine
Jesz ile chcesz za 29 pln
Pod warunkiem,że nie zostawiasz na talerzu
i nie wyrzucasz, w przeciwnym wypadku płacisz podwójnie!

Co roku w Polsce marnujemy 9mln ton żywności,
 z tego 30% nadaje się do zjedzenia,
a co 7. Polak jest niedożywiony.
Nie zgadzamy się na to!
Ograniczajmy straty i chrońmy środowisko!

Menu:

Pikantna zupa rybna z 3. ryb z  krwawnikiem

Leczo z  pieczonej papryki, pomidorów, wędzonej

Cebuli, boczku i  wileńskiej, suszonej  kiełbasy

Peklówka ze złotnickiej na smażonej kapuście pekińskiej z nori, ziemniaki pieczone z winegretem, sos z kiszonej kapusty

Kopytka makrelowe na szpinaku z wiśniami i sosem z sera topionego

Kisiel z marchwi z jagodami goji

Pierogi wiśniowe z czarną czekoladą

Menu dziecięce  12zł:

Zupa kalafiorowa oraz pierogi z pieca z szynką i serem

(2016-08-11)
Romantyczna kolacja na moście 26.08.16r
(2016-08-10)
RUSZTowanie na śródce 12.08.16r.

3 Śródeckie restauracje : Humhum, Wspólny Stół
i Vine Bridge® new polish cuisine, zapraszają na III edycje RUSZTowania.

W piątek, 12 sierpnia tworzymy już po raz kolejny uliczną restaurację, w której szefowie kuchni biorących udział w akcji restauracji zaproponują swoje dania, nie tylko z RUSZTu :).
Spodziewać się możecie wszystkiego! :) Dań dopełnią zaskakujące trunki
i atmosfera dobrej zabawy, przy muzyce na żywo:)

 Menu:

Chłodnik śliwkowy z migdałami i miętą 9 pln

Camembert z karmelizowaną porzeczką, miodkiem z mniszka lekarskiego, musem z białego kalafiora i białej czekolady; bagietka 18 pln

Kura w sianie i cydrze z rusztowaną pyzą, masło ziołowe, salsa z avokado i pomidorków cherry 27pln

Polędwiczka wieprzowa z RUSZTowanym szabelkiem, tymiankiem
i sosem jogurtowym 32 pln

Roladki z soli i cukinii, wędzony boczek , sos z pieczonej papryki, chleb damasceński 34 pln

RUSZTowana klapsa z wędzonym, białym serem i miodem rozmarynowym 16 pln

Zapraszamy na Śródkę!

(2016-07-28)
OBJADŁY 30-31 LIPCA
OBJADŁY
30-31 lipca



VINE BRIDGE® NEW POLISH CUISINE 
JESZ ILE CHCESZ ZA 29 PLN
POD WARUNKIEM, ŻE NIE ZOSTAWIASZ I NIE WYRZUCASZ.

CO ROKU W POLSCE MARNUJEMY 9 MLN TON ŻYWNOŚCI, Z TEGO 30% NADAJE SIĘ DO ZJEDZENIA, A CO 7. POLAK JEST NIEDOŻYWIONY.
NIE ZGADZAMY SIĘ NA TO!
OGRANICZAJMY STRATY! CHROŃMY ŚRODOWISKO!

MENU

Krem z kiszonych ogórków na wołowinie z wędzonym karmazynem

Gołąbki z wędzonym łososiem,  pietruszkową kaszą  gryczaną  i sosem z suszonych pomarańczy i chrzanu

Rolada wieprzowa z nori i salami, szare puree ziemniaczane, kapusta zasmażana

Biały kurczak, fasola po polsku, ziemniaki w mundurkach


Bambrzok z miodkiem maślankowym

Racuchy z konopią i borówkami 

ZESTAW DLA DZIECI 12 PLN
(2016-07-20)
Otwarcie Hotelu dla roślin

h1tel_____Odzyskano__2_

(2016-07-23)
Objadły 23-24 lipca
OBJADŁY
23-24 lipca
 w  
Vine Bridge® new polish cuisine
Jesz ile chcesz za 29 pln
Pod warunkiem,że nie zostawiasz na talerzu
i nie wyrzucasz, w przeciwnym wypadku płacisz podwójnie!

Co roku w Polsce marnujemy 9mln ton żywności,
z tego 30% nadaje się do zjedzenia,
a co 7. Polak jest niedożywiony.
Nie zgadzamy się na to!
Ograniczajmy straty i chrońmy środowisko!


MENU

Chłodnik litewski z wędzonym jajkiem

Ryba na szczawiu z mirabelkami, szarym puree ziemniaczanym
i pomarańczowej marchewce

Penne rigate z pomidorami, owocami morza, krwawnikiem i jasnotą

otrawka z kalarepy, cukinii i kogut z imbirem, orzechami, karmelizowanym miso ryżem i zieloną fasolką z nori

Pszeniczne naleśniki z musem z brzoskwiń i miodkiem maślanym

MENU DLA DZIECI

Ogórkowy krem z makaronem

Naleśniki z musem owocowym
(2016-07-15)
Kochani, przekładamy otwarcie Hotelu dla Roślin!
Kochani, z przyczyn niezależnych od nas jesteśmy zmuszeni przenieść otwarcie Hotelu dla Roślin na piątek 22. lipca. 
ALE ponieważ słowo się rzekło, pierwszych gości przyjmiemy już od wtorku 19.lipca.
 I zapraszamy w kolejny piątek o godz.19tej!logotyp
(2016-07-12)
OBJADŁY 16-17 LIPCA

OBJADŁY

16-17 lipca

w

Vine Bridge® new polish cuisine

Jesz ile chcesz za 29 pln

Pod warunkiem,że nie zostawiasz na talerzu

i nie wyrzucasz, w przeciwnym wypadku płacisz podwójnie!


Co roku w Polsce marnujemy 9mln ton żywności,

z tego 30% nadaje się do zjedzenia,

a co 7. Polak jest niedożywiony.

Nie zgadzamy się na to!

Ograniczajmy straty i chrońmy środowisko!


chłodnik pomidorowy z kiszona kalarepą i krwawnikiem.

potrawka z kalarepy, cukinii i suszonych pomidorów.

kogut w białym sosie na zielonym groszku i gruszkach. młode ziemniaki w mundurkach.

pulpety rybno- wieprzowe na buraczanym pęczaku,

sos musztardowo- miodowy,

mizeria z kiszonych ogórków.

szagówki lebiodowe z orzechami ziemnymi

i sosem z gorgonzoli.

Bambrzok.


ZESTAW DLA DZIECI 12 PLN

rosołek z kluskami.

kurczak na purre ziemniaczanym.


Polecamy napoje naszego wyrobu:

Lemoniady 12 pln.

Lemoniada pietruszkowa 12 pln.

Kwas chlebowy 12 pln.

Kulis 12 pln

o wina i inne alkohole zapytaj obsługę.

(2016-07-12)
RUSZTowanie 2. edycja
plakatvb
(2016-07-12)
Zapraszamy na sobotnie otwarcie Hotelu dla Roślin!
zaprodovb
(2016-07-12)
HOTEL DLA ROŚLIN

Nie masz komu powierzyć swoich roślin? My się nimi zajmiemy!

Po bug cuisine, kuchni solarnej, serwowaniu w dużej ilości dzikorosnących, wskazywaniu na problem marnowania żywności, proponujemy proekologiczny eksperyment : HOTEL DLA ROŚLIN

Śródka słynie z sąsiedzkiej pomocy, my wychodzimy dalej... ofertę kierujemy do wszystkich poznaniaków.

Eksperyment, ma na celu pomoc w utrzymaniu roślin w dobrej formie, przy użyciu środków naturalnych, podczas gdy ich właściciele wyjeżdżają i korzystają z uroków lata. powierzając nam, zupełnie bezpłatnie, swoje rośliny, możecie być pewni, że wasze rośliny przetrwają w dobrej kondycji i nie zdarzy się im nic niepożądanego.

Stanie się tak również dzięki współpracy z pracownikami Katedry fitopatologii uniwersytetu Przyrodniczego :).


Start: 16.07.2016



Zarezerwuj miejsce już dziś!


h1tel_____Odzyskano__2_

(2016-07-08)
W księżycową, jasną noc

W KSIĘŻYCOWĄ, JASNĄ NOC

Vine Bridge zaprasza na bardzo romantyczną kolację na moście

22. lipca (piątek), w godz.19-22, na Moście bp.Jordana

MENU:

przystawka, danie główne, deser

w cenie 120zł/2os. w konfiguracji dowolnej.

Wyjątkowa okazja!Tylko 10 par

rezerwacje:vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34

(2016-07-08)
RUSZTowanie na Śródce- II edycja

4 Śródeckie restauracje : Humhum, Hyćka,Wspólny Stół
i Vine Bridge® new polish cuisine, zapraszają na II edycje RUSZTowania.

W piątek, 15 lipca tworzymy uliczną restaurację, w której szefowie kuchni biorących udział w akcji restauracji zaproponują swoje dania, nie tylko z RUSZTu :).
Spodziewać się możecie wszystkiego! :) Dań dopełnią zaskakujące trunki
i atmosfera dobrej zabawy, przy muzyce na żywo:)

Zapraszamy na Śródkę!

(2016-07-08)
OBJADŁY 9-10 LIPCA

 Menu

Chłodnik z chleba
Szare kluski letnie
Wieprzowina z żytem i miodową kapustą
Gulasz rybny z gotowanymi ziemniakami
Pierogi z pieca
Bambrzok z miodkiem maślankowym

Zestaw dla dzieci tylko 12zł


(2016-07-08)
Hotel dla Roślin!

Już wkrótce otwieramy niezwykły hotel na Śródce! Powierz nam swoją roślinę na czas wakacyjnego wyjazdu czy urlopu. Szczegóły już niebawem!

h1tel_____Odzyskano__2_

(2016-07-01)
OBJADŁY 2-3 lipca

OBJADŁY 2-3 lipca 2016


Krem z kiszonych ogórków  z wędzonym karmazynem
Schabowe z cebulą na smażonej kapuście pekińskiej z nori, ziemniaki pieczone z winegretem
Kogut w czerwonym winie, grzybowa pszenica, szpinak z goją i karmelizowany korzeń pietruszki
Kluski otrębowe z pchlim nasieniem/babka płesznik/ w pomidorowym sosie
Pierogi pszeniczne z pieczonymi koksami i maślankowym miodkiem
Bambrzok

 DLA DZIECI

krem pomidorowy, kurczak, ziemniaczki

(2016-06-23)
OBJADŁY 25-26 czerwca

OBJADŁY 25-26 czerwca

pomidorowa na wywarze rybnym z mulami

kluski pokrzywowe z sosem serowym i jagodami goji

biały kurczak z puree szałwiowym i rabarbarem

ziemniaki faszerowane łososiem , sos z suszonych pomarańczy z chrzanem, surówka z kiszonych liści kalarepy z marchewką

bambrzok z miodkiem maślankowym

racuchy serowe z musem z moreli i brzoskwiń

DLA DZIECI 

pomidorowa z makaronem

placki z kurczaka i cukinii z sosem z białej czekolady 


(2016-06-17)
Qumam zdrowie, wkrótce więcej info!
...
(2016-06-17)
Palinocka, 23 czerwca, godz. 17-22
palinocka
(2016-06-17)
OBJADŁY 18-19 czerwca

No i kolejne OBJADŁY:)
jak zwykle w sobotę i niedzielę zapraszamy między 13 a 17
jesz ile chcesz, 29 zika, nie zostawiasz i nie wyrzucasz
Akcja trwa 3 rok, zapraszamy!

OBJADŁY 18-19 czerwca
krem z suszonych obierek korzeni pietruszki / pesto z pokrzywy

białe szparagi /sos jabłkowy/ rzodkiewka

pulpety z łososia wędzonego i okonia nilowego/ warzywa w pomidorach/ mozzarella/ puree ziemniaczane / konopie

potrawka z kury / marchewka/ żyto infuzowane pomarańczami

naleśniki pszeniczne /orzechy/ sos z cukinii i białej czekolady

bambrzok / miodek maślankowy

na zdjęciu bambrzok, ciasto ziemniaczane;
u nas z miodkiem maslankowym

(2016-06-25)
29 lipca Warsztaty Kuchni Kresowej z Zittą Krajevską
zitaplakaty_page_001__1_
(2016-06-09)
OBJADŁY 11-12 czerwca
OBJADŁY
11-12 czerwca
 w  
Vine Bridge® new polish cuisine
Jesz ile chcesz za 29 pln
Pod warunkiem,że nie zostawiasz 
na talerzui nie wyrzucasz.

Co roku w Polsce marnujemy 9mln ton żywności,
 z tego 30% nadaje się do zjedzenia, 
a co 7. Polak jest niedożywiony.
Nie zgadzamy się na to!
Ograniczajmy straty i chrońmy środowisko!

MENU
chłodnik z kiszonych ogórków z pokrzywą
muszle faszerowane lebiodą i białymi szparagami, sezamem i miętą na sosie szczawiowym
gołąbki z wędzonym łososiem, kaszą   gryczaną pietruszkową , kiszonymi liśćmi kalarepy i sosem z suszonych pomarańczy
 i chrzanu
biała kura, botwinka, szare puree ziemniaczane.
bambrzok z miodkiem maślankowym.
pierogi pszeniczne z jabłkiem i cynamonem.

ZESTAW DLA DZIECI 12 PLN
Pomidorowa.
Pierogi pszeniczne z jabłkiem i cynamonem, sos z cukinii i białej czekolady.

Polecamy napoje naszego wyrobu:
Lemoniada cytrusowa 12 pln.
Lemoniada pietruszkowa 12 pln.
Kwas chlebowy 12 pln.
Kulis 12 pln

(2016-06-06)
Warsztaty z kuchnią solarną!
Organizujemy warsztaty kuchni solarnej. Szczegółowe inf.w restauracji. Zachęcamy również do firmowych EKO imprez w piękne, słoneczne dni.
(2016-07-08)
RUSZTowanie na Śródce!!!
grillost_1_
(2016-06-01)
Menu OBJADŁY 4 i 5 czerwca

OBJADŁY

jesz ile chcesz, tylko 29 pln

nie wyrzucasz, nie zostawiasz i nie zabierasz

chroń z nami środowisko, możesz pomóc :)

4 i 5 czerwca

soljanka nie soft

leniwe pokrzywowe z sosem serowym i jagodami goji

młode ziemniaki faszerowane wędzonym   grenadierem na sosie z  soku kiszonych ogórków, surówka z marchewki

i jabłkowych obierek

gulasz wieprzowy  biały, puree ziemniaczane  z żytnim chlebem, ogórki małosolne

pierogi pszeniczne z cynamonowym jabłkiem i miodkiem maślankowym

bambrzok 

Dla dzieci zestaw za 12 pln

pomidorowa

kurczak z puree ziemniaczanym

(2016-05-18)
Menu OBJADŁY 21/22 maja
Krem z pokrzywy z wędzonym jajkiem;
Leniwe konopne na sosie grzybowym;
Pulpety z cielęciny i karmazyna na sosie z suszonych pomarańczy z chrzanem, puree ziemniaczane z jabłkami, marchew w imbirze;
Kura w pomidorach, kasza gryczana, burak w miodzie;
Knedle z owocami, tartą bułką i cynamonem;
Bambrzok z miodkiem maślanym.
A dla dzieci:

Krem z pomidorów i filet z grilla z puree ziemniaczanym

(2016-05-12)
OBIAD ABSOLUTORYJNY

Szukacie już fajnego miejsca na obiad absolutoryjny?
Polecamy coś dla Was w okazjonalnej cenie!

obiadabsolutryjny_jzzpl__1_

(2016-05-06)
W ten weekend OBjJADŁY zapowiadają się PRZEsmakowicie!
Zapraszamy!
(2016-05-16)
Grillowanie z Zittą Krajevską 20.maja godzina 17
Szczegółowe informacje w Restauracji Vine Bridge tel. 61 8750 934 
(2016-05-10)
Warsztaty gotowania dla dzieci

 Zajęcia z gotowania dla dzieci w różnym wieku. Warsztaty mogą odbywać się w ogródku restauracji lub w Vine Bridge prowadzi szef kuchni Radek Nejman. Szczegóły wkrótce!

Niedługo szczegółowe informacje!

(2016-05-23)
Oferta Kinderbali w Vine Bridge
kinderbal22.051
(2016-04-21)
Wracamy z akcją OBDJADŁ, zapraszamy w weekend 30/04-01.05
(2016-03-17)
21.03 -31.03 RESTAURACJA NIECZYNNA/ REMONT
(2016-02-10)
10.02 i 11.02 Restauracja Vine Bridge nieczynna
(2016-02-02)
Walentynki Vine Bridge 2016 są jeszcze wolne miejsca!

Zapraszamy zakochanych do kameralnej i niecodziennej restauracji Vine Bridge, na wyjątkowe Walentynki (13 i  14.02.2015) Specjalnie przygotowane menu walentynkowe czeka na naszych gości.

Prosimy o rezewacje miejsc 

(2015-12-08)
Vine Bridge w Gault&Millau!

rs20140635kat

Prestiżowy przewodnik gastronomiczny Gault&Millau przyznał restauracji Vine Bridge wyróżnienie "Czapki Kucharskiej", a tym samym umieścił ją w czołówce restauracji poznańskich.

(2016-01-04)
05 i 06.01.2016 Restauracja Vine Bridge nieczynna
(2015-09-18)
Dzień Ślimaka- II edycja

snails

 Zapraszamy na drugą edycję Dnia Ślimaka. 

Główny bohater wystąpi w pięciu zaskakujących odsłonach.

Zapraszamy 26. i 27. września do Vine Bridge na nowe limitowane menu!

(2015-08-21)
Obiadokolacja!
(2015-07-02)
Weekend z Kozłem

ulotka_weekend_z_kozlem__ma__y_

11,12.07.2015 Weekend z Kozłem w Vine Bridge! Po zeszłorocznym sukcesie Dnia Ślimaka w tym roku zapraszamy na specjalne menu z kozłem w roli głównej. 

(2015-05-26)
Kalendarium letnich imprez w Vine Bridge
W czerwcu zapraszamy na Dzień Kozła, w lipcu Dzień Ślimaka, a w sierpniu Dzień Moleko, czyli kuchnia molekularna w Vine Bridge
(2015-04-09)
Poznań za pół ceny
pobrany_plik
(2015-03-29)
Produkty Vine Bridge!
(2015-02-19)
FOODshop zaprasza!

Otworzyliśmy FOODshop, by dzielić się wykonanymi przez nas produktami, przygotowanymi naturalnie i zdrowo według naszych lub tradycyjnych receptur, z najlepszych składników pochodzących z zaufanych, lokalnych gospodarstw, hodowli ze 100-letnimi tradycjami.

Zapraszamy na zakupy w stacjonarnym sklepie – w restauracji Vine Bridge® na Śródce.


FOODshop Vine Bridge® ul.Ostrówek 6 Poznań,

czynny w godzinach otwarcia restauracji.

Kontakt: 61 875 09 34, vinebridge@wp.pl

Page1

(2015-04-15)
Nowa propozycja polskich win w Vine Bridge



KARTA WIN / WINE LIST



wina białe wytrawne / white dry wine


Adoria, Bacchus 2013 Polska 108pln

Adoria, Riesling Polska 108pln

Adoria, Chardonnay 2013 Polska 115pln

Winnica Zbrodzice, Solaris Polska 85pln

Winnica Płochockich, Lumini Polska 176pln

Winnica Jaworek, Muscato Polska 105pln


wina czerwone wytrawne / red dry wine


Adoria, Pinot Noir 2013 Polska 145pln

Winnica Zbrodzice, Regent Polska 85pln

Winnice Jaworek Miękinia, Jaworek Pinore XI Polska 135pln

Winnice Jaworek, Jaworek Cha – Re XIII Polska 135pln

Winnica Płochockich Ro Do Polska 220pln

Dom Bliskowice, Regent 2013 (3) Polska 89pln

Dom Bliskowice, Cabernet Cortis 2012 (4) Polska 89pln

Dom Bliskowice, Cabernet Cortis 2013 Canva (4) Polska 89pln

Dom bliskowice, Rondo 2013 (5) Polska 80pln

Dom Bliskowiece, Rondo 2013 Canva (5) Polska 89pln


wina różowe / rose wine


Adoria, Rose Dolina Bystrzycy Polska 108pln

Winnice Jaworek Miękinia, Jaworek Pinore Rose 2012 Polska 95pln



miody pitne / mead


Trójniak Tradycyjny Staropolski szklana but Polska 80pln

Trójniak Piastowski Polska 60/075

Trójniak piastowski szklana but 48

Dwójniak Staropolski Polska 98/075

Dwójniak Kurpiowski Polska 69pln

Dwójniak kurppiowski szklana but 64

Dwójniak Dominikański Polska 69pln

Półtorak Jadwiga Polska 110 pln

Wino miodowe Polska 130pln


wino domu / house wine


Vine Bridge wine viura / sauvignon blanc Hiszpania 80pln

Vine Bridge wine shiraz Hiszpania 80pln





O wino dostępne na lampki prosimy pytać obsługę.

Otworzymy dla Państwa większość butelek z selekcji, przy zamówieniu co najmniej dwóch kieliszków.




Please ask the server for the wines by the glases.

We will open most bottles with a two glasses purchase.






Restauracja obecna w pierwszym polskim wydaniu przewodnika Gault&Millau.

Vine Bridge is honoured to be present in the Gault&Millau Restaurant Guide.






With just three tables, Vine Bridge is the nation's smallest restaurant. It serves modern twists on ancient dishes such a bear claw – minus the claw, nowadays – and "meat in clay".

CNN, 20.06.2013.

(2014-12-30)
Przerwa świąteczna

Od czwartku 1.01.2015. do 6.01.2015. restauracja nieczynna.

Zapraszamy od środy 7.01.2015.

Kontakt: +4861 875 09 34 

(2014-12-23)
Wesołych Świąt!

 

christmas2

 Życzymy Państwu i bliskim,

by Boże Narodzenie było  czasem niezwykłych i inspirujących spotkań.

Vine Bridge npc

(2014-11-14)
Sobota 15.listopada

W sobotę 15. listopada restauracja nieczynna.

Przepraszamy za niedogodności.

Zapraszamy w niedzielę od 13.

(2014-10-30)
Godziny otwarcia restauracji

Od czwartku 30.10. do poniedziałku 3.11. włącznie restauracja nieczynna.

Zapraszamy od wtorku 4.11.

Kontakt: 61 875 0934

Zapraszamy! 

(2014-10-22)
Z WAZY na obiad!

po sukcesie letnich OBjADŁów, zapraszamy Was na jesienno-zimową odsłonę,

pn. Z WAZY.

Z WAZY w każdą sobotę i niedzielę,
w godzinach 13-16, każdy je za 29zł/os.
Co weekend nowe menu, a poniżej propozycja na najbliższą sobotę i debiut Z WAZY!


dla wszystkich:        

sałatka jarzynowa,

zupa smelka z drożdżową babą,


dla mięsożerców:  

złotnicka glazurowana w  akacjowym miodzie, indyk w czubrycy, 

dodatki:   

puree ziemniaczane z musem z pieczonego czosnku, 

belgijka julienne z chili,


dla wegetarian: 

pieczone pomidory faszerowane kuskusem na smażonym szpinaku,

dodatki: 

czosnkowe ziemniaki macaire z marynowanym tofu,

belgijka  julienne z chili 


dla wszystkich: domowe ciasto 5,00.

proba6_wazy

 

(2014-10-03)
4.10 restauracja zarezerwowana. Zapraszamy w niedzielę od 12:00!
(2014-09-25)
Dzień Ślimaka - znamy menu!

W najbliższe sobotę i niedzielę zapraszamy na ślimakowe szaleństwo.

Dzień Ślimaka!

Oto nasze propozycje:

ślimaki w białym winie z razową grzanką,

ślimaki zapiekane z masłem ziołowym

i bagietką,

pierożki gryczane ze ślimakami i grzybami

w consomme wołowym,

tatar ze ślimaków z pomidorami

na tapenadzie z oliwek i musie z dyni.

Zaczynamy o godz.16.00!

(2014-09-19)
Dzień Ślimaka we wrześniu!

W weekend 27. i 28. września

zapraszamy na specjalną ucztę!

ślim_1

Szczegóły wkrótce!

(2014-09-09)
Podest Sun Bridge

Dziękujemy za udany sezon ogródkowy.

Do zobaczenia w przyszłym roku!

 facebook.com/Podest-Sun-Bridge

DSC07524



podee pode

oby


(2014-09-05)
W piątek 5.września

W piątek 5.września zapraszamy od 15.00

Kontakt: 61 875 09 34, vinebridge@wp.pl

(2014-09-03)
Zaproszenia do restauracji
Zaproszenia do restauracji, idealne na prezent, podziękowanie, dostępne będą znowu od 1. października. Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu!
(2014-08-28)
KRESOWY weekend na Śródce!

Podest Sun Bridge zaprasza w najbliższy weekend na dwa dni kresowych smaków!                                                  

Kibinaje, cepeliny, czebureki, chłodnik litewski, kugielis, ziemniaczana babka i inne przysmaki w sobotę i niedzielę na Podeście.

https://www.facebook.com/pages/Podest-Sun-Bridge/546146612084232?ref=hl

DSC04603

(2014-08-14)
W związku z ochłodzeniem wszystkim uczestnikom jutrzejszej Bardzo
Romantycznej Kolacji na Moście sugerujemy cieplejszy ubiór. Do
zobaczenia jutro o 20:00!
(2014-07-31)
Bardzo romantycznie... W KSIĘŻYCOWĄ, JASNĄ NOC

W KSIĘŻYCOWĄ, JASNĄ NOC

Vine Bridge zaprasza na bardzo romantyczną kolację na moście

15.sierpnia (piątek), w godz.20-22, na Moście bp.Jordana

MENU:

danie główne, deser, napój - dla dwóch osób,

w cenie 120zł/2os. w konfiguracji dowolnej.

Możliwość zamówienia wersji wegetariańskiej.

Wyjątkowa okazja!Tylko 10 par

rezerwacje:vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34


(2014-07-23)
Dni Ślimaka w sobotę i niedzielę!

__lim

Podczas tych specjalnych dni podajemy najprawdziwsze ŚLIMAKI!

W menu:

ślimak w białym winie z razową grzanką,

ślimaki zapiekane z masłem ziołowym z bagietką podane na soli morskiej,

potrawka ze ślimaka z pomidorami i chilli podana na placku z pszenicy,

pierożki ze ślimakami i grzybami na musie z białych warzyw i miodku z mniszka lekarskiego,

orientalna zupa ze ślimakami, warzywami i chilli,

Do ślimaków polecamy:

musujący mołdawski brut Crisecco od Cricova, najlepszego producenta w Mołdawii,


ręcznie zbierający, słoweński Dobuje:

Rebula '12 szczep typowy dla Słowenii, wino lekkie i świeże, świetne na lato!

Chardonnay '12 znakomite!

Merlot  fantastycznie zrównoważony


musujący delikatnie i biało Naire Frizzante Verdejo,

specjalnie do ślimaków CHABLIS Jean-Marc Brocard '12.


Dzień Ślimaka w sobotę od 16.00, w niedzielę od 12.00.

Zapraszamy! 

(2014-07-11)
W KSIĘŻYCOWĄ, JASNĄ NOC

W KSIĘŻYCOWĄ, JASNĄ NOC


Vine Bridge new polish cuisine zaprasza

na Romantyczną Kolację na moście



Tylko dla 10 par

dla Ciebie?



18.lipca (piątek), o godz.21.00

na Moście bp.Jordana



MENU:

danie główne, deser, napój - dla dwóch osób,

w cenie 100zł/2os. w konfiguracji dowolnej.

Możliwość zamówienia wersji wegetariańskiej



Wyjątkowa okazja!


10 romantycznych stolików na Moście bp.Jordana.



rezerwacje:

vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34



(2014-07-08)
Niebawem Dzień Ślimaka!

26., 27. lipca

DZIEŃ ŚLIMAKA

zapraszają

Podest Sun Bridge i Vine Bridge new polish cuisine

w godzinach: 12-22/20 serwujemy

ślimaka afrykańskiego

w formach przeróżnych;)

Szczegóły wkrótce!

slimak_400x400

(2014-07-01)
Pokaz kuchni solarnej z degustacją!

Zapraszamy w sobotę na pokaz kuchni solarnej!

Pokaz gotowania za pomocą kuchni solarnych, połączony z degustacją, w wykonaniu Radka Nejmana, szefa kuchni Vine Bridge i Dark Restaurant.

Sobota 12.00-14.00 Podest Sun Bridge (w pobliżu Vine Bridge)

Gdy słońce daje w palnik!;) 

pokaz

 

(2014-06-25)
Piszą o nas

Vine Bridge tym razem we Włoszech!

http://www.blogginpolonia.it/non-soli-pierogi-vive-poznan/

http://www.lacuochinasopraffina.com/opinioni/poznan-polonia-dove-e-cosa-mangiare/11667

(2014-06-06)
OBjADŁ w sobotę i niedzielę

W soboty i niedziele tradycyjny już OBjADł.

Od 13:00 do 16:00 jecie do woli za 29 zł/os. Dzieci jedzą za 19zł/os.

Jecie do woli, ale nie zostawiacie nic na talerzu :) Nie marnujemy jedzenia:)

Co tydzień nowe menu, oparte między innymi na zrywanych przez naszych kucharzy dzikich roślinach i ziołach.

W ofercie: trzy dania ciepłe (w tym jedno wegetariańskie), zupa i deser.

Zapraszamy!

rezerwacje: 664 094 076, vinebridge@wp.pl 

DSC07213

(2014-06-05)
Dzisiaj od 18.00 do jutra 12.30 zamknięte!

Z przyczyn technicznych resturacja zamknięta w dn.05.06.br. (czwartek) od 18.0

Jutro zapraszamy od 12.30! 

(2014-05-21)
Vine Bridge® na Poznańskiej Majówce Kulinarnej!

image001 Od piątku do niedzieli zapraszamy do nas na Ostrówek jak zawsze, ale też na Stary Rynek, na którym odbywa się Poznańska Majówka Kulinarna http://majowkakulinarna.pl/

PIĄTEK:

od 11.00 jesteśmy w namiocie Strefa Animacji (okolice Muzeum Instrumentów Muzycznych, do ok.22.00). Tego dnia możecie spróbować u nas m.in. wędzonych pierogów, chłodnika z pokrzywy i sernika żołędziowego.

od 11.00 gotujemy solarnie przy wylocie ul.Woźnej w ramach gościnnych występów Sun Bridge.

o 17.00   Pierogi by Vine Bridge - warsztaty dla dzieci i dorosłych, prowadzi Zita Krajevska; warsztaty z prawdziwie smacznych pierogów, które można rodzinnie i zbiorowo przygotować, spożywać i wielbić. Znacie kogoś, kto nie lubi pierogów?

NIEDZIELA:

od 11.00 jesteśmy znowu w namiocie Strefa Animacji  (do ok.20.00). Tym razem możecie spróbować m.in. miodownika gryczanego i jęczmiennej szarlotki.

o 17.00   Bug cuisine - pokaz kuchni owadziej - dla wszystkich, w wykonaniu Radosława Nejmana, naszego Szefa Kuchni;

 Tyle o nas! Zapraszamy też na inne wydarzenia, w które obfituje program  Majówki i towarzyszącego Brovar festu http://majowkakulinarna.pl/

(2014-05-16)
OBjADł na Śródce

danie_2

W soboty i niedziele tradycyjny już OBjADł. Od 13:00 do 16:00 jecie do woli za 29 zł/os, ale nie zostawiacie nic na talerzu :)

Co tydzień nowe menu, oparte między innymi na zrywanych przez naszych kucharzy dzikich roślinach i ziołach. W ofercie: trzy dania ciepłe (w tym jedno wegetariańskie), zupa i deser. Zapraszamy!

rezerwacje:

664 094 076

vinebridge@wp.pl 

(2014-05-09)
ABSOLUTORIUM w Vine Bridge

Odświętny obiad dla szanownego absolwenta/ absolwentki i gości:)
Jeśli szukasz szczególnego miejsca na absolutoryjne świętowanie,  zapraszamy do Vine Bridge!

Przyjmujemy do 12 osób, możemy być cali dla Was! Układamy specjalne menu i dbamy o oprawę uroczystości. Odpowiemy na wszystkie Wasze pytania!

Skorzystaj z ostatnich wolnych terminów. 
Zapraszamy!
vinebridge@wp.pl

(2014-05-07)
Warsztaty Zity w sobotę: Chłodniki!

10.maja, godz.12.00-14.00: CHŁODNIKI

Warsztat z wiosenną zupą w roli głównej,

czyli jak korzystamy z obfitości łąk!

Kiedy pierwszą wiosenną trawę skubią mleczne krowy, powstaje dzięki magicznej tradycji szczególne zsiadłe mleko, a z niego twarożnik – na nasz serniczek z kwaśną śmietaną i rodzynkami.

Potem będzie szczawiowy chłodnik i dużo innego zdrowia z kresowej kuchni.

Prowadzenie: Zita Krajevska, kontakt: vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34

wstęp wolny po zapisach! 

(2014-04-04)
Poznański Festiwal Bab za tydzień na Moście Jordana!
festiwal_plakat
(2014-04-03)
Freegański wieczór w Vine Bridge®

don__t_waste3

Czy była to pierwsza freegańska kolacja w polskiej restauracji?


10-ciu gotowych na wszystko zapisało się pod postem na facebooku w mniej niż godzinę. Żadne z nich nie znało tematu spotkania. Zapowiedź niosła sens: jeśli jesteś poszukujący, świadomy, nieobojętny na problemy świata, przyłącz się do wieczoru ekstremalnego. Nie chcieliśmy dawać żadnej gotowej odpowiedzi, raczej zwrócić uwagę na problem. Wieczór freegański był dla nas naturalną konsekwencją dotychczasowych wyborów i zainteresowań: podawania dzikorosnących roślin, owadów jako alternatywnego źródła białka, kuchni solarnej.

Zrezygnowała tylko 1 osoba, dla której też szacunek za decyzję. Pozostała część ekstremalnej grupy eksperymentalnej przyjęła koncepcję wspólnego przygotowania i spożycia jedzenia z odzysku.

Z naszej strony chapeu bas za odwagę pokonania swoich ograniczeń, interesującą i ważną rozmowę, z której jako najważniejsze wyciągamy: NIE MARNUJMY, za niejednorodność opinii, za Wasze zaangażowanie. I ogromne dzięki za bardzo przyjemny wieczór:) 

(2014-03-24)
Od 1.kwietnia nowe dania!

Vine Bridge zaprasza od godziny 12 .00 do 17.00

na zupełnie nowe, lekkie, zdrowe menu.

Codziennie do wyboru: zupa i danie główne.

Poza tym, możliwość zamawiania z karty przez cały dzień.

Zapraszamy! 

(2014-03-24)
Nowe godziny otwarcia!

Od 1. kwietnia restauracja pracuje w godzinach:

 od wtorku do soboty od 12.00 do 22.00,

w niedzielę od 12. do 22.00.

(2014-03-17)
Dzień Szarańczy w Vine Bridge
dzienszaranczy2014m
(2014-03-08)
Poznański Festiwal Bab

FestiwalBAB_1Festiwal Festiwal Bab jest imprezą, która prezentuje wielkopolską tradycję wypieków wielkanocnych, w szczególności bab, a także innych ciast przygotowywanych z tej okazji: na przykład mazurków, serników. Chcemy pokazać też tradycję dekorowania ciast. Zapraszamy wszystkich chętnych.

Spotykamy się w sobotę przed Niedzielą Palmową na Moście Jordana. Do udziału w Festiwalu zostały zaproszone Koła Gospodyń Wiejskich i blogerki kulinarne. Panie zaprezentują wielkanocne wypieki, w szczególności okazałe baby. 

W programie Festiwalu Bab m.in.: pokaz wyrabiania bab drożdżowych w wykonaniu Zity Krajevskiej (mogli ją Państwo poznać podczas zeszłorocznego PROGRAMU: Kresy), kiermasz bab wielkanocnych i innych wielkanocnych wypieków Kół Gospodyń Wiejskich i blogerek kulinarnych, a także konkurs na najpiękniejszą babę festiwalu.

poznańskiFestiwal Bab, Most Jordana,

12.kwietnia w godz.11-16.

Więcej szczegółów wkrótce.

Informacje: vinebridge.pl, 600 948 815

Zapraszamy! 

(2014-03-06)
Wiosenne nowości w Vine Bridge! Część pierwsza: Warsztaty Zity.

z5Warsztaty Kuchni Kresowej prowadzi Zita Krajevska. Zita pochodzi z Wilna, do naszej ekipy dołączyła w czerwcu zeszłego roku. Mogliście poznać jej serdeczność i pasję gotowania podczas zeszłorocznego PROGRAMU:Kresy. 

Warsztaty mają charakter otwarty: udział jest bezpłatny (zapisy: vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34). Możemy przyjąć maksymalnie 10 osób, dlatego decyduje kolejność zgłoszeń. Każdy warsztat trwa około 2 godzin. W tym czasie uczestnicy gotują z Zitą.Proponujemy zadawać Jej pytania i namawiać do opowiadania anegdot pełnych kulinarnych smaczków.

15.marca, godz.12.00-14.00: PIEROGI

Na początek przypomnimy zapomniane, a godne uwagi miłośników pierogów (a takowych nie brakuje, prawda?): razowe z nadzieniem z białej kapusty i jajkiem. Będą też inne pomysły, na pierogi mięsne i grzybowe.

W programie warsztatu smakowanie, próbowanie, improwizowanie, a także różne metody klejenia: warkoczyk, szczypanie, ząbek, znacie inne? Zita cierpliwie opowie i pokaże zainteresowanym,       jak się skleja, rozwałkowuje, wyciska pierogowe ciasto:)

12.kwietnia, godz.12.00-14.00: WIELKANOCNE BABY

Warsztat odbędzie się podczas Poznańskiego Festiwalu Bab (informacje wkrótce!). Zita Krajevska pokaże drożdżową babę,          na którą ciasto wyrabia się, aż bąble pękają pod dłońmi i stuliściana przekładanego masłem, nadzianego serem albo makiem. Mamy nadzieję też poznać historię domowego zaczynu:)

10.maja, godz.12.00-14.00: CHŁODNIKI

Warsztat z wiosenną zupą w roli głównej, czyli jak korzystamy         z obfitości łąk! Kiedy pierwszą wiosenną trawę skubią mleczne krowy, powstaje dzięki magicznej tradycji szczególne zsiadłe mleko, a z niego twarożnik – nasz pierwszy chłodnik. Potem będzie szczaw i dużo innego zdrowia z kresowej kuchni.

Otwieramy zapisy! vinebridge@wp.pl, 61 875 09 34


(2014-02-07)
Dzień Zakochanych w Vine Bridge
menu_VB_walentynki
(2013-11-20)
Wigilia w Vine Bridge
Choć do świąt zostało nam jeszcze sporo czasu, już teraz zachęcamy do rezerwowania terminów kolacji wigilijnych. Proponujemy organizację spotkań w kameralnym gronie (max 10 osób), przyjemnej atmosferze i oczywiście z nietuzinkowym menu przygotowywanym indywidualnie przez Radka. Zapraszamy!
(2013-09-06)
Kresy na Śródce! PROGRAM:Kresy 21.września na Moście Jordana!

Sięgamy do korzeni!

Przy postępującej unifikacji, podkreślamy odrębność i rolę kuchni polskiej jako składowej dziedzictwa i kultury narodowej. Brzmi poważnie? A będzie zabawnie!

Zapraszamy od godz.11.00

PROGRAM: KRESY

w programie;):franka

PREZENTACJA CIAST OBRZĘDOWYCH takich, jak korowaj na zdjęciu,

WYRABIANIE CIASTKA OKOLICZNOŚCIOWEGO za pomocą stempla dzieła Frani K.,

WYSTAWA KOROWAJÓW w wykonaniu poznańskich artystów,

WARSZTATY ZYTY - warsztaty kuchni kresowej, prowadzone przez Zytę Krajevską z Wilna, osoby chętne do udziału prosimy o kontakt vinebridge@wp.pl, 

BLOGERÓW PREZENTACJE kuchni kresowej

KUCHNIA ODNALEZIONA - inauguracja działalności pod hasłem zbieractwo kulinarne - odzyskujemy przepisy kulinarne babć, ciotek, poplamionych zeszytów do wypiekó i nie tylko

WYSZYNK  - cepeliny, kibinaje, kwas chlebowy i inne pyszności....

ZAPRASZAMY! 


(2013-08-21)
Vine Bridge jednym z 6 miejsc wartych odwiedzenia według
jestkultura.pl.
(2013-08-09)
Poznański Bieg Kelnerów Vine Bridge - za tydzień czwarta edycja!

Zapraszamy 17. sierpnia na płytę Starego Rynku Poznania: o 11.00 organizujemy czwartą już edycję

4biegPoznańskiego Biegu Kelnerów Vine Bridge!

Poniżej ramowy program imprezy:

 11.00 rozpoczęcie, ostatnie zapisy 

11.15 zbiórka dla Biegu Głównego, 

11.30 Bieg Główny - konkurencja dla Panów
11.45 konkurs dla widzów
12.05 zbiórka dla Biegu na Szpilkach, 
12.15 Bieg na Szpilkach
12.30 konkurs dla widzów
12.45 ogłoszenie wyników i wręczenie nagród

 Tegoroczny Poznański Bieg Kelnerów Vine Bridge odbędzie się podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku (www.ofds.pl). Panowie, w stroju kelnerskim oraz z pełną tacą, zmierzą się w Biegu Głównym, w którym czynnikiem decydującym o wygranej będą czas oraz precyzja. Panie natomiast staną w konkurencji Bieg na Szpilkach-wymagana wysokość obcasa co najmniej 5cm. Oceniane będą czas, precyzja oraz gracja, z jaką Panie będę poruszały się po brukowej nawierzchni. 

 W tym roku kilkanaście poznańskich restauracji przekazuje zaproszenia do siebie - do zdobycia w konkursach dla widzów, na uczestników obu kategorii Biegu czekają atrakcyjne nagrody.

Zgłoszenia: biegkelnerow.pl.

Zapraszamy na fejsbukowy profil Biegu: codziennie nowe informacje!

(2013-07-18)
Poznański Bieg Kelnerów Vine Bridge - już za miesiąc

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na IV edycję Poznańskiego Biegu Kelnerów Vine Bridge!

Odbędzie się ona 17 sierpnia na płycie Starego Rynku podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. 

Zachęcamy do przybycia i aktywnego udziału!

Więcej informacji wkrótce:) 

(2013-06-26)
Rekomendacja CNN dla Vine Bridge!
(2013-06-20)
Zapraszamy do Sun Bridge w każdy słoneczny i bezchmurny weekend o
godz. 12:00 i 14:30.
Sun_Bridge_na_okno
(2013-06-07)
Sun Bridge - pierwsza słoneczna restauracja w Polsce. Ze względów
technicznych inauguracja przeniesiona na sobotę 15 czerwca.
Zapraszamy!
sb_plakat_maly
(2013-04-30)
Majówka na Śródce!
maj__wka
(2013-04-16)
27 i 28 kwietnia, w trakcie akcji "Poznań za pół ceny", czas
trwania kolacji będzie wynosił 2 godziny. Ograniczenie wprowadzamy
ze względu na bardzo duże zainteresowanie. Mamy nadzieję, że
zdołamy przyjąć wszystkich chętnych!
(2013-04-03)
Poznań za pół ceny w Vine Bridge

27 i 28 kwietnia br. po raz kolejny odbywać się będzie akcja "Poznań za pół ceny". Zapraszamy serdecznie - w te dni będziecie mogli Państwo spróbować wszystkich dań z naszej karty...za pół ceny. Już teraz zachęcamy do dokonywania rezerwacji.

pol_ceny

(2013-03-28)
Wszystkim naszym gościom życzymy wesołych Świąt spędzonych
wrodzinnym gronie!
(2013-02-23)
8 marca w Vine Bridge
8_marca_VB
(2013-02-12)
Warsztaty food z dizajnem 23.02.2013
(2013-02-04)
Dzień Szarańczy 02.02.2013

Dzień Szarańczy to świetna okazja do spróbowania dań z owadów. Zdjęcia z 2 lutego - link.

Dzie___Szara__czy_02.02.2013

(2013-02-04)
Warsztaty kulinarne vintage w Vine Bridge. Pierwsze spotkanie 9
lutego, następne 23 lutego. Zapraszamy!
Food_z_dizajnem
(2012-11-27)
Lunch w Vine Bridge

Zapraszamy na lunch do Vine Bridge od wtorku do czwartku w godzinach 12:00 - 16:00. Najbliższy miesiąc pod znakiem kuchni włoskiej. Menu na ten tydzień:

sałatka z tuńczykiem, kaparami, oliwkami i winegretem cytrynowym 15 zł

krem z pomidorów z pesto bazyliowym 9 zł

tagliatelle z grzybami w sosie śmietanowo – rozmarynowym 18 zł

kurczak grillowany w tymianku ze smażonym szpinakiem i ryżem 23 zł

pana cotta z owocami 11 zł

(2012-10-29)
JEDZMY BARDZIEJ
JEDZMY BARDZIEJ po burzliwych dyskusjach jury, nieprzespanych nocach organizatorów i wnikliwych analizach nadesłanych prac, pozostanie jednak nierozstrzygnięte.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu. Doceniamy trud włożony
w przygotowanie projektów.

Mamy nadzieję, że zaostrzyliśmy Wasze apetyty na FOOD DESIGN. Jako nagrodę dla wszystkich uczestników, proponujemy wspólne gotowanie z Szefem Kuchni Vine Bridge.
Wkrótce zaproponujemy Wam termin.
Który dzień w tygodniu preferujecie?
piszcie! garbary48@wp.pljedzmyDESIGN
(2012-10-24)
Food Day Poland juz dzisiaj na Śródce!
Jeśli Pani Pogodynka nie kłamie, może nas nie zaskoczyć dzisiaj deszcz.
Ale nie poddajemy się!
Gdyby padało, zapraszamy na Food Day do FOOD&Design Gallery
przy ul.Śródka 1, czyli zaraz obok Mostu Jordana!

Vine Bridge® szykuje dla Was dwie ciekawe propozycje,
będą też drobne upominkowe niespodzianki.
Zapraszamy!
ue_foodday_bag_250x200
(2012-10-12)
NON STOP KOLOR wyniki losowania

non_stop

DZIĘKUJEMY wszystkim, którzy uczestniczyli w non stop kolorowej akcji na Śródce!
wyniki losowania szczęśliwych numerków:
1.nagroda - kolacja w Vine Bridge wartości 150zł-numer: 85!
2.i 3.nagroda - album kulinarny - numery: 78! i 23!

Gratulujemy zwycięzcom:)
Po odbiór nagród zapraszamy do Vine Bridge!

p.s. albumy do odbioru od wtorku.
na kolację najlepiej zrobić rezerwację!
zaproszenie ważne miesiąc


(2012-10-12)
Food Day Poland na Moście Jordana!

24.października na świecie obchodzony jest Food Day.

Po raz pierwszy obchodzimy go też w Polsce!

Na poznańskim Moście Jordana

w środę 24.października o 16.00!

FoodDay_m
FOOD DAY może być świętem dzielenia się nie tylko jedzeniem, ale pasją spotkań z ludźmi, wspólnego gotowania, zbierania owoców czy grzybów, ostatnich prac w ogródkach działkowych:)

A my zapraszamy do wspólnego stołu!

Na poznańskim moście Jordana od godz.16.00 będzie czekał stół z białym obrusem, kojarzący się z rodzinnym świętowaniem, wigilią u babci... Znajdźcie chwilę, by zrobić coś razem. Niech każdy przyniesie coś, czym można ten stół zaaranżować dla siebie i innych. Może to być coś drobnego, coś co najbardziej lubicie, zdrowe, dobre dla Was produkty, którymi możecie poczęstować innych.

Możesz przyjść sam/a, zabrać rodzinę, przyjaciół.

Spotkajmy się na Food Day!

Zapraszają Food&Design Gallery i restauracja Vine Bridge.




(2012-10-09)
NON STOP KOLOR na Śródce trwa!

Jeśli na ulicach Poznania albo w DARK RESTAURANT® dostaliście od naszych non stop kolorowych Asystentek torbę z niespodzianką, ta informacja jest przede wszystkim dla Was!

 Aby wygrać 2-osobowe zaproszenie na kwotę 150zł do restauracji Vine Bridge albo 1 z 2 albumów kulinarnych:
- wejdź na facebook.com/VineBridge - zalajkuj!
- przeczytaj regulamin,
- wybierz się na Środkę - na szybie galerii FOOD&Design Gallery przy ul.Śródka 1 (60m od Vine Bridge) robimy razem kolorowy obraz Śródki!
- przyklej swój kawałek obok innych fragmentów wyklejanki (numer na odwrocie),
- z numerów przyklejonych do czwartku 11 października rozlosujemy nagrody!

wyniki śledź na facebook.com/VineBridge, vinebridge.pl

(2012-09-05)
Non Stop Kolor

Akcja "Non Stop Kolor" trwa na Śródce! Razem z Galerią Śródka dodajmy uroku okolicy.

Zainteresowanych zapraszamy na 

www.facebook.com/pages/Galeria-Śródka

(2012-09-27)
Mediations Biennale 2012

Vine Bridge został jednym ze sponsorów Mediations Biennale 2012! Odbywają się one w dniach 14.09 do 14.10. Serdecznie polecamy!

http://www.mediations.pl

(2012-08-03)
Kawiarnia na moście!!
Już od jutra zapraszamy do naszej weekendowej kawiarni na Moście Jordana! Wspaniała, unikalna atmosfera, pyszne desery i kawa z pewnością umilą Wasz spacer:)
(2012-10-02)
JEDZMY BARDZIEJ

jedzmyDESIGN

Zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń do akcji JEDZMY BARDZIEJ. Dziękujemy wszystkim, którzy przysłali swoje prace. Zabawy ciąg dalszy! W przyszłym tygodniu poznamy wyniki. Na zwycięzcę czeka 500 Euro i szansa na jednodniowe szefowanie w kuchni Vine Bridge!

Życzymy powodzenia i trzymamy za Was kciuki!


(2012-06-06)
Interaktywny Dessert dessiné w Vine Bridge
Spróbuj czegoś nowego! Zaproś znajomych do zabawy i wspólnie z nami narysujcie w Vine Bridge własny, niepowtarzalny deser. Więcej informacji w zakładce zamów imprezę –> dessert dessiné.
(2012-05-31)
Food & Design Gallery - inaugarcja w sobotę 2 czerwca!

W sobotę 2 czerwca zapraszamy wszystkich zainteresowanych food design'em na wystawę "Sztuka do zjedzenia" wg pomysłu i aranżacji Leszka Budasza i Jarosława Ludwickiego. Prezentowane dania przygotuje Radek Nejman. Startujemy o 11:00.

Z powodu przygotowań do wystawy w piątek, 1 czerwca restauracja Vine Bridge będzie nieczynna.

sztuka_do_zjedzenia

(2012-05-19)
Nagroda HERMESA dla Vine Bridge.
Z satysfakcją informujemy, że VB została laureatem tegorocznej nagrody Hermesa, przyznawanej przez Kapitułę Poradnika Restauratora. Nagrodzono kreatywność, nowatorstwo i wykorzystywanie produktów regionalnych , a także inicjatywy skierowane do branży Horeca.
Kapitule dziękujemy, a naszych Gości zachęcamy : Jedzmy bardziej!hermes
(2012-05-15)
Majowa propozycja Błażeja

Danie na maj w wykonaniu Błażeja to stek z polędwicy wołowej ze szparagami i sosem mango. Palce lizać! Przepis znajdziecie w majowym numerze miesięcznika "Kuchnia".

maj

(2012-05-15)
JEDZMY BARDZIEJ
ulotka_awers
(2012-04-26)
Poznań za pół ceny - informacje
Ze względu na bardzo duże zainteresowanie akcją "Poznań za pół ceny" w weekend 28 - 29 kwietnia, przewidywany czas pobytu w restauracji ustalamy na 2 godziny. Wszystkich Państwa, dla których zabraknie miejsca w Vine Bridge zapraszamy serdecznie do naszej restauracji "Pod Złotą Jabłonią" (ul. Garbary 48; mail: garbary48@wp.pl, tel. 61 8522 057), która również bierze udział w akcji. 
(2012-04-21)
Poznań za pół ceny

28 i 29 kwietnia kolejna edycja akcji "Poznań za pół ceny", w ramach której możecie spróbować naszych dań...tak, za pół ceny:). Zapraszamy serdecznie! Zainteresowanie jest spore, więc polecamy dokonanie rezerwacji.
Dokładne informacje tu:http://www.poznan.pl/mim/main/poznan-za-pol-ceny-2012,p,10806.html

poznan_za_pol_ceny_logo

(2012-04-15)
Kwietniowa propozycja Błażeja

W kwietniowej "Kuchni" amatorzy podrobów znajdą coś dla siebie - wątróbki w bekonie z boczniakami w sosie rokpolowym. Jest to kolejne z serii dań Błażeja. Kiedy odkrycie wróci do zdrowia, będziecie mogli spróbować tego dania w Vine Bridge. Zapraszamy!

kweicien

(2012-03-02)
Fooding na Śródce
Od wiosny w  Vine Bridge kolejna gratka dla amatorów wspólnego gotowania. Tym razem będą to tzw. foodingi, czyli wspólne gotowanie przez grupę znajomych niezwiązanych zawodowo z gastronomią. Oczywiście nie poprzestaniemy na kopiowaniu pomysłów, możecie się spodziewać czegoś specjalnego!
(2012-03-01)
Danie na marzec

W marcowym numerze miesięcznika "Kuchnia" znajdziecie Państwo kolejną z propozycji Błażeja: pikantną zupę z czerwonej soczewicy. Danie w sam raz na jesienną aurę, jaką "uraczył" nas tegoroczny marzec. W celu bliższego zapoznania zapraszamy na Śródkę!

P.S. Przepis w nieco czytelniejszej formie znajdziecie na naszym Facebook'u: http://www.facebook.com/VineBridge.

b__a__ej_kuchnia_marzec2

(2012-02-07)
Walentynki w Vine Bridge
Na święto zakochanych przygotowaliśmy dla Was specjalną propozycję menu, która podgrzeje atmosferę wieczoru:
Przystawka
Złociste "Gamberetii" czosnkowe podane na "Insalata Mista"€
Danie główne
Pieczona pierś kacza z karmelizowaną w miodzie cukinią i sosem winno-kaparowym podana na truflowym purre
Deser
Mus czekoladowy ze świeżymi truskawkami i pepperoncini
Wszystkie te smakołyki w cenie 150 zł/parę. Chętnych na niezapomniany wieczór w Vine Bridge zachęcamy do dokonywania rezerwacji,€“ miejsca szybko się kończą!
Gorąco pozdrawiamy!
(2012-02-07)
Znów o nas piszą:)

W styczniowym numerze magazynu "Podróże" ukazał się materiał o Poznaniu, w którym można znaleźć informacje i wrażenia z Vine Bridge! Serdecznie dziękujemy!

Materiał do pobrania w formacie PDF: 1 i 2.

(2012-02-03)
Kolejna autorska propozycja Błażeja
Już od wtorku zapraszamy na kolejne autorskie danie Błażeja Gruszczyńskiego (przepis znajdziecie w miesięczniku "Kuchnia"): Żeberka pieczone w sosie ostrygowym i miodzie. W sam raz na mroźnie dni i wieczory w lutym! Tylko do końca miesiąca, spieszcie się na Śródkę smakosze!
(2012-01-10)
Zapraszamy do vb na pieczonego pstrąga w szynce parmeńskiej z
pietruszkowo -cytrusowym tagliatelle !!! Przepis Blażeja
Gruszczyńskiego znajdziecie w styczniowy magazynie KUCHNIA U Nas w
realu:))
21a
(2011-12-15)
EKSKLUZYWNY WIECZÓR SYLWESTROWY W VINE BRIDGE NEW POLISH CUISINE

EKSKLUZYWNY WIECZÓR SYLWESTROWY W VINE BRIDGE NEW POLISH CUISINE

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ W ZAŁĄCZNIKU

http://pdf.investintech.com/c/y/a18g5g8/vine_bridge_New_polish_cuisine_sylwester.html

POZDRAWIAMY

VINE BRIDGE

(2011-12-10)
ZAPRASZAMY NA ŚWIĄTECZNE PRZECHADZKI PO ŚRÓDCE!
11.12.2011r.godz.11.30
Zapraszamy jutro na ostatnie w tym roku ŚWIĄTECZNE PRZECHADZKI NA ŚRÓDCE!
menu jakie przygotował dla Was Nasz Kucharz Błażej
karpik pieczony w masełku
kapusta z groszem
makiełki
aromatyczny barszcz.....PYCHOTA!!!
(2011-12-09)
Świąteczna Śródka nocą
DSCN0062
(2011-12-09)
Gwiazdkowy prezent - zaproszenie do Vine Bridge
Szukasz oryginalnego pomysłu na prezent świąteczny? Wykup u nas Gwiazdkowe Zaproszenie do Vine Bridge ze specjalną dedykacją! Miesięczny termin realizacji.

Więcej info:vinebridge@wp.pl, tel.61 8750 934 /u Moni/
(2011-12-01)
Od piątku 02.12.11r Zapraszamy na Bug Cuisine do Vine Bridge.Dania z
owadów będziemy serwować wyłącznie po rezerwacji stolika

przesuwamy granice…

bug cuisine

OWADY NA TALERZU… INTRYGUJĄ CZY PARALIŻUJĄ?

Po Slam i awe cuisine przyszedł czas na nową propozycję vine bridge-bug cuisine

Zainteresowanie  owadami, jako potencjalnym składnikiem dań  w Vine Bridge  - nie jest przypadkowe. To wynik z  mojego wieloletniego zainteresowaniem  zdrową,  naturalną kuchnią makro i mikrobiotyczną , mającą u podstaw naturalne procesy  zachodzące w glebie, wodzie i powietrzu .Także  proekologicznych wyborów: np. od wiosny tego roku  w Dark Restaurant, Pod Złotą Jabłonią i Vine Bridge nie podajemy dań z zagrożonych wyginięciem gatunków ryb,  sięgamy do dziko rosnących traw i ziół, pozyskiwanych w miejscach o najmniejszym skażeniu środowiska.   

Zdrowe owady są wskaźnikiem czystego środowiska.  Odżywiają się roślinami nieskażonymi pestycydami - inaczej giną! Produkują o 1/3 mniej gazów cieplarnianych niż bydło. Są bogate w łatwo przyswajalne białko i  żelazo. Wykorzystując je w kuchni - eliminujemy szkodniki roślin produkujących niezbędny do życia tlen!. To zaledwie kilka przyczyn próby wykorzystania owadów w kuchni. Dodatkowo serwując dania z owadów przełamujemy kulturowe tabu , odrzucające te zwierzęta jako źródło pokarmu.

Zapraszając do jej przygotowania  kucharza Błażeja Gruszczyńskiego, tegorocznego zwycięzcę plebiscytu

„ODKRYCIE ROKU 2011” miesięcznika Kuchnia.

Mam nadzieję sprawić Państwu niecodzienne doznanie kulinarne.

Jarosław Ludwicki

menu

przystawka

grzyb, mącznik młynarek, konfitura

zupa

warzywo mącznik młynarek, śmietana

główne danie

mięso, szarańcza, kasza / warzywa, karaczan, kadaifi

deser

ciasto, konik polny, czekolada

Cena zestawu 150zł/os

(2011-10-25)
Doskonały i oryginalny prezent na gwiazdkę: Gotowanie z Szefem
Kuchni Radkiem Nejmanem

DOSKONAŁY I ORYGINALNY PREZENT NA GWIAZDKĘ:

GOTOWANIE Z SZEFEM KUCHNI

RADKIEM NEJMANEM

LAUREATEM PLEBISCYTU MAGAZYNU KUCHNIA PN „ODKRYCIE ROKU 2011”.

CHCESZ ZASKOCZYĆ UKOCHANĄ OSOBĘ, RODZINĘ CZY PRZYJACIÓŁ NIEKONWENCJONALNYM I ORYGINALNYM PREZENTEM?

ZORGANIZUJ PRZYJĘCIE W RESTAURACJI VINE BRIDGE new polish cuisine Z WIELOKROTNIE NAGRADZANYM KUCHARZEM, SZEFEM KUCHNI VINE BRIDGE, DARK RESTAURANT I POD ZŁOTĄ JABŁONIĄ:

RADKIEM NEJMANEM. WSPÓLNIE PRZYGOTUJECIE NAJWYKWITNIEJSZE DANIA

ULUBIONEJ KUCHNI.

GWARANTUJEMY, ŻE TEN WIECZÓR NA DŁUGO POZOSTANIE NIEZAPOMNIANY!

MENU, RODZAJ TRUNKÓW, TERMIN, KOSZT I CZAS TRWANIA IMPREZY - WSZYSTKO TO USTALIMY TELEFONICZNIE LUB MAILOWO

W PRZYPADKU REZERWACJI LOKAL POZOSTAJE WYŁĄCZNIE DO WASZEJ DYSPOZYCJI

Z PRZYJEMNOŚCIĄ ZORGANIZUJĘ DLA WAS PRZYJĘCIE

MONIKA KOZAK

tel.61 8750 934;

mobile:883 538 594 begin_of_the_skype_highlighting 883 538 594 end_of_the_skype_highlighting

(2011-10-25)
Integruj swoją firmę przy wspólnym gotowaniu z Szefem Kuchni
Radkiem Nejmanem

INTEGRUJ SWOJĄ FIRMĘ PRZY WPÓLNYM GOTOWANIU

Z SZEFEM KUCHNI RADKIEM NEJMANEM

CHCESZ ZORGANIZOWAĆ CIEKAWĄ, ORYGINALNĄ IMPREZĘ DLA SWOJEJ FIRMY. ZASKOCZYĆ WSZYSTKICH INTRYGUJĄCĄ KOLACJĄ WIGILIJNĄ LUB NP. UCZCIĆ ROCZNICĘ ISTNIENIA FIRMY?

RESTAURACJA VINE BRIDGE new polish cuisine ZAPRASZA DO GOTOWANIA

ZE ZNAKOMITYM KUCHARZEM, LAUREATEM TEGOROCZNEGO PLEBISCYTU MAGAZYNU KUCHNIA PN „ODKRYCIE ROKU 2011”RADKIEM NEJMANEM

DELEKTUJĄC SIĘ DOSKONAŁYM SMAKIEM POTRAW PRZYGOTOWANYCH PRZEZ WAS SAMYCH ŚWIETNIE BAWIĄĆ SIĘ POZNACIE TAJNIKI KUCHNI POLSKIEJ.

GWARANTUJEMY, ŻE TEN WIECZÓR NA DŁUGO POZOSTANIE W WASZYCH WSPOMNIENIACH!

MENU, RODZAJ TRUNKÓW, TERMIN, KOSZT I CZAS TRWANIA IMPREZY - WSZYSTKO TO USTALIMY TELEFONICZNIE LUB MAILOWO

W PRZYPADKU REZERWACJI LOKAL POZOSTAJE DO PAŃSTWA WYŁĄCZNEJ DYSPOZYCJI

Z PRZYJEMNOŚCIĄ ZORGANIZUJĘ DLA PAŃSTWA PRZYJĘCIE

MONIKA KOZAK

tel.61 8750 934

mobile:883 538 594 begin_of_the_skype_highlighting 883 538 594 end_of_the_skype_highlighting

(2011-10-02)
VINE BRIDGE na Targach Event

 W dniach od 4 do 6 października bierzemy udział w Targach Eventowych w Warszawie. Restauracja Vine Bridge będzie zamknięta. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na Targi.

(2011-09-26)
VINE BRIDGE jesienno - zimowy
Vinebridge Fani  przygotowaliśmy dla Was nowe, niesamowite atrakcje!!!!
Już niedługo dowiecie się co nowego i ciekawego wydarzy się w Naszej Restauracji!!
Na pewno będziecie zaskoczeni i zadowolenie....szykujemy dla Was duuuużo atrakcji na jesienno-zimowe wieczory :))
(2011-09-20)
II Poznański Bieg Kelnerów VINE BRIDGE
II POZNAŃSKI BIEG KELNERÓW coraz bliżej :)
W sobotę, 24 września br. na poznańskiej Śródce odbędzie się II Poznański Bieg Kelnerów. Zawodnicy pobiegną w służbowych strojach z tacami, na których stać będą pełne szklanki i butelka wina.
W czasie imprezy rozegrają się następujące konkurencje.
Pierwsza to Bieg Główny, czyli zawody kelnerów, którzy będą mieli za zadanie w jak najkrótszym czasie pokonać dystans 465 m z tacą na ręku.
Druga przewidziana jest dla kelnerek, które przystąpią do konkurencji Bieg na Szpilkach - wymagana wysokość szpilki minimum 5 cm. Oceniany będzie czas, elegancja oraz gracja z jaką będą poruszały się po brukowej powierzchni mostu Jordana .
Dla wszystkich widzów przewidziane są liczne atrakcje w tyn poczęstunek i degustacje win przy muzyce na żywo. Organizatorem II Poznańskiego Biegu Kelnerów jest restauracja Vine Bridge.
Pula nagród do wygrania w tym roku to 10000zł!  Warto wystartować.
Start o godzinie 10:30.
Miejsce: Poznań, most Jordana w dzielnicy Śródka
Data: 24 września 2011
WSTĘP WOLNY!!!
(2011-09-09)
Kolejny plener na Śródce już jutro
Przypominamy o kolejnym plenerze, który odbędzie się 10 września (SOBOTA) na Śródce.
Między 11.oo a 17.oo odbędzie się plener rysunkowo-malarski na Ostrówku , który poprowadzi malarka Halina Borys.
Od godziny 17.oo -18.oo zapraszamy na wernisaż wystawy powstałych tego dnia prac do okazjonalnej Galerii Brama /Ostrówek 6/
WSTĘP WOLNY, MATERIAŁY WŁASNE.
WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!
(2011-08-03)
Najbliższa SOBOTA w Vine Bridge będzie o obfita w wydarzenia:

między 11.00 a 17.oo odbędzie się pierwszy plener rysunkowo-malarski na Ostrówku, który poprowadzi malarka Halina Borys.

O 17.00 zapraszamy na wernisaż wystawy powstałych tego dnia prac do okazjonalnej Galerii Brama /Ostrówek 6/

a pogodnym wieczorem...Kawiarnia na Moście wg pomysłu Frani Kujawskiej i Antka Ludwickiego

spróbujemy sięgnąć po paryskie klimaty kawiarenek ulicznych tętniących życiem, z muzyką na żywo i specjałami stołu

rezerwacja stolików: vinebridge@wp.pl

61 875 09 34

(2011-08-03)
Vine Bridge partnerem akcji kawiarnia i spacer...
Przechadzki po ŚRÓDCE
Zapraszamy w każdą niedzielę sierpnia na spacery,
organizowane w ramach Miejskiego Programu Rewitalizacji
Zbiórka w Vine Bridge
wstęp wolny
więcej informacji: www.poznan.pl
(2011-07-22)
Kawiarnia na Moście rusza 30. lipca

Plenerowa kawiarnia restauracji Vine Bridge: POD PRZĘSŁAMI zaprasza

drewniane ciastko

ciasto na czarno

i inne wypieki Szefa Kuchni

kawa, kawa

i inne pyszności

muzyka na żywo

i niespodzianka w klimacie urban art: inauguracja galerii W BRAMIE

sobota, 30 lipca, godz.18.00 Most Jordana

przyjdźcie koniecznie i znajdźcie z nami klimat paryskich kawiarni na wolnym powietrzu!

(2011-07-22)
Pierwszy wieczór z awe cuisine
Vine Bridge new polish cuisine
jesteśmy, by tworzyć

zapraszam Państwa do Vine Bridge na pierwsze spotkania z awe cuisine - moją autorską propozycją new polish cuisine
pierwszego wieczoru przedstawię jak niekonwencjonalnie sięgać posezonowe smaki, a klasyczną, polską kuchnię
zamieniać w niekiedy ekscentryczny food design
spróbuję razem z Państwem dotrzeć również do pierwotnych smaków izapachów budujących nasze kulinarne doznania
chcialbym, aby wieczory z awe cuisine były pretekstem do spotkania zesztuką: dobrym filmem, malarstwem , muzyką i in.
do rozmów o sztuce formy i nie tylko
zapraszam w kreatywną, kulinarną podróż polskimi polami, lasami i łąkami
Michał Włodarek


degustacje połączone z pokazem gotowania.


wieczór 1
29.07.2011, piątek, godz.19.00-22.00

menu

starter: SZPINAK W GROSZKI połączenie świeżych ziół, orzechów i szpinaku

soup: ZIELONE Z ZIELONYM warzywo strączkowe w zupełnie nowej formie
main course: KURKA Z RYBKĄ świeże grzyby w duecie

dessert: WACŁAW I KLARA intrygujący związek warzywa z owocem

ilość miejsc ograniczona

koszt udziału : 90 pln (skalkulowane dla danego spotkania)
cena obejmuje dania, lampkę wina oraz atrakcje kulturalne.


rezerwacja: 61 875 09 34; 664 094 076; vinebridge@wp.pl, Ostrówek 6
informacje o kolejnych wieczorach znajdziecie Państwo na vinebridge.pl i
facebooku
(2011-06-14)
Noc Świętojańska nad Cybiną
25 czerwca zapraszamy na jedyną w swoim rodzaju imprezę NOCNĄ w noc Świętojańską. Szczegóły już wktótce, trzymajcie rękę na pulsie - będzie wyjątkowo! 
(2011-06-14)
Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego.

20 czerwca o godzinie 18:00 w Galeii Sztuki Wspoółczenej "Garbary 48" odbędzie się wręczenie nagród laureatom konkursu fotograficznego "Śródka jest w centrum". Towarzyszyć mu będzie wystawa pokonkursowa.

Zapraszamy wszystkich uczestników (nagrodzonych w szczególności)!

Adres: ul. Garbary 48, Poznań

(2011-05-31)
Szwedzki stół na Śródce

6 czerwca br. o godzinie 19:00 kolejna akcja VB na moście bp. Jordana: rozstawiamy wielki szwedzki stół! Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w zabawie, degustacji i rozmowach o Śródce (i nie tylko).

Atrakcją wieczoru będzie flash mob - wspólny taniec na moście do muzyki ABBA: "Dancing Queen", który poprowadzi Ewa Wycichowska - dyrektor Poznańskiego Teatru Tańca.

Zapraszamy!

(2011-05-24)
Vine Bridge przyjazna rowerzystom!

Uwaga wszyscy miłośnicy dwóch kółek!

Śródka  w z b o g a c i ł a  się o stojak na Wasze rowery! Macie więc gdzie zaparkować, gdzie się napić i gdzie zjeść podczas przerw w Waszych eksploracjach poznańskich zakątków!

Zapraszamy! 

(2011-05-24)
Z leżakiem na Śródce?! To możliwe!

Restauracja VINE BRIDGE ZACZYNA LEŻAKOWANIE!

Leżakujemy na trawie lub brukowej kostce,

rowery parkujemy w stojaku,

posilamy się w restauracji albo z piknikowego koszyka.


heja na słonko! (z Iwonką?)


Sezon 2011 rozpoczęty!

Zapraszamy !




Vine bridge – najmniejsza restauracja w Polsce

Śródka, Ostrówek 6, 61 875 09 34

(2011-05-12)
Rozstrzygnięcie Konkursu Fotograficznego!
10 maja odbyło się posiedzenie Jury I Konkursu Fotograficznego "Śródka jest w centrum". Jury w składzie: Agnieszka Błędowska (artysta plastyk), Leszek Budasz (artysta plastyk), Zdzisław Orłowski (artysta fotografik, prezes Związku Fotografików Polskich w Poznaniu) przyznało następujące nagrody i wyróżnienia:

I miejsce i 1000 zł - Sylwia Szczepanik

II miejsce i 500 zł - Maciej Springer

III miejsce i 300 zł - Przemysław Nieciecki

wyróżnienia: Grażyna Bartczak, Hanna Kaczmarek-Waliś, Joanna Małecka, Lidka Pikuła

Zwycięzcom Konkursu gratulujemy!

Wręczenie nagród odbędzie się podczas wernisażu wystawy pokonkursowej. Termin i miejsce podamy do końca maja.

(2011-02-10)
Uwaga! Konkurs fotograficzny!

             Lubisz fotografować? Potrafisz ciekawie i niebanalnie pokazać otaczający Cię świat? Trafiłeś doskonale. Zrób pięć autorskich zdjęć Śródki/Ostrowa Tumskiego, zaskakujących świeżością spojrzenia i przyślij je do Vine Bridge. Zdobądź I miejsce i wygraj 1000 zł! Twoje i inne najciekawsze zdjęcia zaprezentujemy na wystawach w kilku miejscach Poznania (m.in.: na Moście Jordana-Moście Miłości). Startujemy 1 marca 2011, a finał 30 kwietnia :D. 10 maja wielkie rozstrzygnięcie. Rozwój akcji śledź na naszej stronie lub Facebooku. Dodatkowe info w Vine Bridge - tel. 61 8750 934.

             Szczegóły w regulaminie - do pobrania w dziale Pa-Pa Projekty artystyczne - konkurs fotograficzny "Śródka jest w centrum".

 

powodzenia,

Artur Trando - koordynator konkursu

tel. 666 388 700